Verplichting (of niet?) voor jeugdspelers om naakt te douchen zorgt voor ophef bij Antwerpse club

15 november 2019 09:18

Bij Berchem Sport is een jeugdtrainer (die ook vader is van een speler) naar de media gestapt met het verhaal dat zijn spelers plots verplicht werden om naakt te douchen. Volgens de jeugdvoorzitter is die 'nieuwe regel' er al jaren.

De jeugdtrainer vond het niet kunnen dat zijn spelers plots verplicht werden om naakt te douchen, terwijl ze de vorige drie jaar vrij waren in hun keuze. "Wie zich daar niet aan houdt mag de club verlaten", sprak de jeugdtrainer vol ongeloof bij Het Laatste Nieuws.

Maar de jeugdvoorzitter weerlegt dat. "Die regel bestaat als twaalf jaar bij onze club. Nooit heeft er iemand naar gekraaid. Kinderen zijn daar niet mee bezig. We hebben deze regel nu voorgelegd aan Unia en zij zullen controleren of we dit mogen verplichten."

De jeugdvoorzitter vindt dat er problemen worden gezocht terwijl die er eigenlijk niet zijn. "Kinderen zijn helemaal niet preuts. Maar door dit soort van spelletjes creëer je onzekerheid en schaamte bij de kinderen. We hebben de regel ook bewust maar tot de U15 vastgelegd. Als ze ouder zijn hebben ze zelf de keuze."

Hannes Van Gael

2e amateurliga B \\ Berchem Sport
 
 
Reacties.