Heeft Portugal na Pauleta een nieuwe topspits in de rangen?


Foto: © photonews 15 november 2019 17:42

Portugal heeft gisteren een duidelijke overwinning geboekt tegen Litouwen. Het werd 6-0 dankzij doelpunten van Ronaldo (3X), Bernardo Silva, Pizzi en Pacienca. De laatstgenoemde speelde nog maar zijn tweede wedstrijd voor de Portugezen.

Portugal had de laatste jaren moeilijk om een opvolger te vinden voor de vlotscorende Pauleta. Nuno Gomes en Helder Postiga probeerden het wel op te vullen, maar het bleek niet makkelijk om Pauleta te vervangen. De spits had dan ook 47 doelpunten gemaakt in 88 wedstrijden voor Portugal.

Na Helder Postiga werd het zeker een probleem, want bij Andre Silva loopt het de laatste tijd minder en Eder is gewoon te licht om de aanval van Portugal te leiden. Cristiano Ronaldo speelde dan maar in de spits, maar de vedette heeft liever een vrije rol en bij Portugal komt hij vooral via de flank. Toch hopen ze nu dat ze hun nieuwe spits gevonden hebben.

Pacienca, een spits van Frankfurt, maakte vorig jaar zijn debuut bij Portugal, maar gisteren mocht hij voor de eerste keer starten. Hij was meteen goed voor een doelpunt en een assist.

De Portugees is al 25 jaar, maar hij lijkt nu pas echt zijn topvorm te vinden bij Frankfurt. De aanvaller startte zijn carrière bij FC Porto en hij speelde een lange tijd in zijn thuisland, maar sinds vorig jaar zit hij bij de Duitse subtopper. Vorig jaar deed hij het al goed, maar hij lijkt nu pas echt onder stoom te komen. Pacienca speelde dit seizoen al mee in 11 wedstrijden in de Bundesliga en hij wist al zes keer te scoren. Als hij deze vorm kan aanhouden zou hij wel eens een revelatie kunnen worden op het komende EK.

Bundesliga \\ Eintracht Frankfurt \\ Portugal \\ Litouwen
 
 
 
Reacties.