Zweden plaatst zich voor het EK, Spanje schrijft fantastisch verhaal tegen Malta

15 november 2019 22:59

Zweden heeft met 0-2 gewonnen van Roemenië. De Zweden zijn zo zeker van een EK-ticket.

Bij Roemenië stond Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) in de basis. Ianis Hagi (Racing Genk) kwam halverwege tussen de lijnen. Razvan Marin (ex-Standard) bleef negentig minuten op de bank.

In diezelfde groep won Spanje met 7-0 van Malta. Santi Cazorlo scoorde op slag van rust het tweede Spaanse doelpunt. Het was meer dan vier jaar geleden dat hij de netten nog deed trillen voor la Roja.

De carrière van de 34-jarige middenvelder hing een hele tijd aan een zijden draadje na een zware enkelblessure. In 2017 kreeg hij zelfs te horen dat hij al blij zou mogen zijn als hij ooit nog normaal kon stappen.

Het derde doelpunt kwam op naam van Pau Torres. De 22-jarige centrale verdediger van Villarreal scoorde bij zijn allereerste baltoets ooit voor Spanje. Zeven verschillende doelpuntenmakers zorgden voor de 7-0 eindstand.