Gaëtan Englebert wil niet weten van paniek bij Luik: "Ik wil een ploeg met inzet zien"

16 november 2019 15:54

Zondagmiddag staat op 15 uur de derby tussen FC Luik en Seraing op het programma in het kader van de twaalfde speeldag in de eerste amateursklasse. Luik zit in de hoek waar de klappen vallen en wil opnieuw successen boeken, te beginnen in de derby.

FC Luik staat in de gevarenzone van het klassement en liet de laatste drie wedstrijden een nul op negen optekenen. Iets wat lang niet meer gezien was in Rocourt. Desalniettemin wil het bestuur van de Luikenaars niet weten van paniek.

"Het zal een belangrijke wedstrijd worden deze derby. Enerzijds omdat het een derby is, anderzijds omdat we weer naar ons niveau willen gaan", legt Gaëtan Englebert, sportief directeur van de club, uit. "We staan op een moeilijke plaats in het klassement en als we daar lang blijven staan dan kan het wel eens gevaarlijk gaan worden.

Een slechte pass of een fout maken, dat overkomt iedereen.

Toch behaalde het stamnummer vier hiervoor een mooie zeven op negen en hield het zelfs THES Sport in bedwang, één van de favorieten op de titel dit seizoen. "We waren zo dichtbij de overwinning daar. Het gelijkspel smaakte als een nederlaag. Daarna verloren we van Rupel Boom, Tubeke en La Louvière", gaat Englebert verder.

Clubwaarden

"We slikken te makkelijk doelpunten en zijn niet efficiënt genoeg in de zone van de waarheid. Vanaf zondag moet dat veranderen. De ploeg moet vechten vanaf de eerste minuut. Een slechte pass, een kans de nek omwringen of een fout begaan, dat gebeurt bij iedereen. Zelfs op het hoogste niveau. Maar het hoofd laten hangen na één kleine misser? Neen. Dat zijn niet de waarden van deze club en dat willen ook de fans niet zien", besluit de ex-Bruggeling.

Dante Bellon

Luik FC \\ Seraing
 
 
Reacties.