Nieuw racismeschandaal: Roemenië-Zweden tijdje stilgelegd

16 november 2019 11:06

Vrijdagavond won Zweden met 0-2 in Roemenië in een kwalificatiewedstrijd voor Euro 2020. De match werd enkele minuten stilgelegd nadat enkele supporters Zweden-spits Alexander Isak, racistisch bejegenden. Een zoveelste incident in de laatste weken.

De 20-jarige aanvaller Alexander Isak, die afgelopen zomer nog in de belangstelling van Anderlecht stond, is ploegmaat van Adnan Januzaj bij Real Sociedad.Hij viel vrijdag in de 78ste minuut in, bij een 0-2 voorsprong voor Zweden. Al snel werd hij racistisch bejegend door enkele Roemeense fans.

"Natuurlijk doet zoiets pijn, maar ik had me er al op voorbereid", liet Isak optekenen na afloop van de wedstrijd. "Ik hoorde enkele racistische opmerkingen en vroeg de ref of hij het ook hoorde, wat niet het geval was. Enkele minuten later kwam hij naar me toe en vroeg me of het voor mij ok was om door te spelen."

"In elk geval, ik laat me er niet door uit mijn lood slaan. Het is volgens mij beter om het te negeren. Idioten zullen er nu eenmaal altijd zijn, we mogen hen dus maar beter geen aandacht geven.", aldus Isak.

Dennis Rosiers

La Liga \\ Real Sociedad
 
 
Reacties.