Anderlecht binnenkort beste Belgische ploeg in Europa af, verrassende ploeg neemt (voor even?) over


Foto: © photonews 17 november 2019 17:37

Anderlecht sinds jaar en dag dé maatstaf in Europa geweest voor de Belgische teams, maar doordat ze er dit seizoen in Europa niet bij zijn zal dat dit seizoen normaal gezien keren. En enigszins verrassend gaat de prijs van 'beste Belgische ploeg in Europa' dan niet naar Club Brugge.

RSC Anderlecht is al jaren en jaren de graadmeter van de Belgische clubs op de UEFA-clubranking. De laatste keer dat een ander team nog op nummer 1 stond was al in 2013, toen Standard even boven Anderlecht stond.

De laatste keer dat Club Brugge nog eens op nummer 1 stond qua Belgische teams in Europa - telkens berekend over vijf voetbalseizoenen - is alweer van 2009 geleden, alle andere jaren het laatste decennium was paars-wit dus de beste.

Gent (voor eventjes)

Maar: daar zal dit jaar nog verandering in komen, want ... KAA Gent ligt op de loer. Momenteel heeft Anderlecht 36.000 punten en de Buffalo's 35.500 punten. Winst tegen Saint-Etienne (of Oleksandria) zal de Gentenaars dan ook op één brengen in de lijst qua Belgische teams.

Temeer er dan ook nog enkele bonuspunten bij komen vanwege Europese overwintering. Pittig detail: doordat Gent vijf jaar geleden een bijzonder seizoen had in de Champions League, zal het in de ranking voor het seizoen 2020-2021 vermoedelijk opnieuw voorbijgestoken worden. Dan staat Racing Genk er (momenteel) het beste voor.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.