Daley Blind is cynisch na kwalificatie van Oranje: "Dat kan alleen maar in Nederland"

17 november 2019 15:09

Opnieuw vreugde en glorie in Nederland. Onze noorderburen kunnen weer mee naar het Europees kampioenschap na zes jaar afwezigheid van een groot tornooi. Daley Blind ziet het als een kans om Oranje opnieuw op de voetbalkaart te zetten.

Oranje speelde zaterdagavond 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland na een matige partij voetbal. Door dat gelijkspel zijn de Nederlanders zeker van een plaats op het EK van volgend jaar.

Na afloop was Daley Blind dan ook eerlijk over de prestatie van zijn land. "We verdienen zeker geen schoonheidsprijs, maar we mogen blij zijn. Zeker als je weet waar we vandaan komen. We wilden ons kwalificeren voor het EK en dat is gelukt. We speelden ook goede wedstrijden. We zijn weer een te kloppen ploeg geworden", reageerde Blind na afloop van de wedstrijd bij Algemeen Dagblad.

Amsterdam is een speelstad op het EK en daardoor zal Nederland drie wedstrijden afwerken in de Johan Cruijff ArenA. "Dat lijkt me een voordeel", zegt Blind. "Het is jammer dat we de groepswinst niet in eigen handen hebben waardoor we waarschijnlijk een lastigere loting krijgen."

Al is Blind vooral ook cynisch na de nieuwe kwalificatie. "Eerst missen we het EK en WK en na enkele goede wedstrijden zijn we plots weer favoriet om de titel te pakken. Dat kan enkel in Nederland", grapte de Ajacied.

Dante Bellon

Nederland \\ Noord-Ierland
 
 
Reacties.