Hoe deden de 'Belgen' het in de kwalificaties voor de Africa Cup?

17 november 2019 22:38

Niet enkel in Europa worden dit weekend interlands afgehaspeld. Ook in Afrika zijn ze bezig aan de kwalificaties voor de Africa Cup. Een round-up.

Kameroen won zondagmiddag met het kleinste verschil in Rwanda. Didier Lamkel Ze bleef op de bank, maar Fai en Ngadeu stonden wel tussen de lijnen.

In groep A won Mali met 0-2 tegen Tsjaad. Moussa Djenepo (ex-Standard) opende na een kwartier de score. In de andere wedstrijd in deze poule haalde Guinea het met 2-0 tegen Namibië. Bij de thuisploeg stond Ibrahima Conté (ex-AA Gent, KV Oostende, Anderlecht) 90 minuten op het veld.

In groep B haalde Burkina Faso het met 1-2 in en tegen Zuid-Soedan. Aristide Bancé, die een verleden bij Beerschot en Lokeren heeft, scoorde de twee Burkinese doelpunten.

Zuid-Afrika, met Percy Tau de hele partij tussen de lijnen, won met het kleinste verschil van Soedan. Het enige doelpunt werd door Phiri gescoord op slag van rust.

Senegal won met 1-4 bij Eswatini (het voormalige Swaziland). Grote man was Bristol City-spits Diedhiou, die op nauwelijks tien minuten een hattrick lukte. Bij Senegel deed Krepin Diatta de ganse partij mee, net als Kouyaté (ex-Anderlecht) en Koulibaly (ex- Racing Genk). In dezelfde poule won Congo met 3-0 van Guinea-Bissau. Het eerste doelpunt kwam op naam van Beerschot-speler Prince Ibara. De gewezen aanvaller van Westerlo en Anderlecht Sylvère Ganvoula verdubbelde twintig minuten voor tijd de score.

In groep L ging Nigeria met 2-4 winnen in Lesotho, na onder meer twee doelpunten van Victor Osimhen. Bij Nigeria stonden met Ndidi, Troost-Ekong, Osimhen en Moses Simon maar liefst vier spelers met een verleden in de JPL in de basis. Emmanuel Dennis en Paul Onuachu kwamen niet van de bank. Samuel Kalu (ex-AA Gent) viel in.