🎥 Rondje Europa: Italië houdt schietoefeneningen, Denemarken zeker van het EK en opnieuw een #PukkiParty (voor even toch)


Foto: © photonews 18 november 2019 22:48

Tal van landen werkten maandagavond hun laatste kwalificatiematch af in de aanloop naar Euro 2020 en een land stelde een plaats op het eindtoernooi veilig.

Groep D

Zwitserland kon maar beter winnen van Gibraltar met het oog op groepswinst en deed dat ook vrij vlot (6-1). De tegengoals was wel een smet op het blazoen. In het andere duel moest Ierland met twee goals verschil van Denemarken winnen om zich nog te kwalificeren. Het bleef bij 1-1, waardoor niet Denemarken maar Zwitserland groepswinnaar werd.

Groep F

De beslissing was al gevallen in deze poule, maar Spanje wou voor eigen publiek nog eens schitteren. Het duwde in de eerste helft door tegen het Roemenië van Ianis Hagi en prikte er na de pauze nog een goaltje bij (5-0). De tweede plaats is voor Zweden dat met 3-0 van tegen de Faeroër. Sander Berge gaf een assist voor Noorwegen tegen Malta (1-2 winst voor Noorwegen).

Groep J

Italië en Finland waren al zeker van kwalificatie voor het EK maar de Finnen konden daar geen extra glans aan geven. Griekenland ging nog over de Scandinaviërs na een goal van Pukki. Italië haalde ouderwets uit tegen Armenië (9-1). Zaniolo scoorde voor het eerst en gaf zijn eerste assist voor de hoofdmacht van zijn land. Bosnië Herzegovina klopte Liechtenstein nog voor de statistieken (0-3).

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Jupiler Pro League \\ Armenië \\ Roemenië \\ Finland \\ Denemarken \\ Liechtenstein \\ Ierland \\ Zwitserland \\ Faroër Eilanden \\ Italië \\ Noorwegen \\ Spanje \\ Bosnië-Herzegovina \\ Zweden \\ Malta \\ Gibraltar \\ Griekenland
 
 
 
Reacties.