Drazen Brncic: "Ik zou graag trainer zijn op het hoogste niveau"


Foto: © photonews 18 november 2019 21:15

De 48-jarige coach werd in augustus ontslagen bij RWDM, amper een week voor de start van de competitie. Sindsdien zit hij zonder club.

Na twee opeenvolgende titels en het behoud in Eerste Amateur was het volkomen onverwacht dat Drazen Brncic een week voor de start van de competitie opzijgeschoven werd. Drie maanden later blijft de Kroaat geduldig wachten op zijn kans.

"Ik ben toch wel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zoek een club waar ik me goed kan voelen en waar ik iets op kan bouwen. En er moet ambitie zijn, want enkel dan kan een club vooruitgang boeken. Ik kreeg een aanbieding van een Afrikaanse club uit de hoogste afdeling, maar ik was toch niet helemaal overtuigd. Ik zou op een dag enorm graag is trainer willen zijn op het hoogste niveau. Ik hoop echt dat ik daartoe ooit de kans krijg. In dat opzicht was het een eer om op de shortlist van Charleroi te staan, het is een erkenning voor mijn werk", aldus de 48-jarige Brncic.

De ex-coach van Patro Eisden en Seraing kan niet wachten om terug aan de slag te gaan. "Ik mis het spelletje, maar het is niet zo dat ik er ziek van ben. Het is wel een hele aanpassing geweest. Ik profiteer van de vrije tijd om veel matchen te bekijken en bij te leren. Ik heb geen makelaar, maar ik denk dat mijn resultaten voor zich spreken. Hetgeen me het meest trots maakt, is dat spelers zeggen dat ik hen iets heb bijgeleerd. Ik probeer op te pikken wat ik van verschillende van mijn trainers heb meegekregen vroeger, zoals Spalletti, Zaccheroni, Reja, Antonelli, Waseige en Peruzovic", aldus de ex-speler van AC Milan en Inter.

Lokeren is op zoek naar een nieuwe coach, nadat Glen De Boeck de laan werd uitgestuurd. "Een meer dan interessante uitdaging. Ik ben al bijna dertig jaar in België en ik heb Lokeren zien groeien tot een volwaardige eersteklasser. Een traditieclub met een grote aanhang", besluit Brncic.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ RWD Molenbeek
 
 
 
Reacties.