Marco van Basten steekt lof niet onder stoelen of banken voor deze middenvelder: "Hij is van gelijke soort als Frenkie de Jong"

18 november 2019 06:31

Ondanks de kwalificatie van Nederland voor het EK 2020, was het bij FOX Sports zondagochtend niet al positiviteit wat de klok sloeg.

In het programma Goedemorgen Oranje keek Marco van Basten naar de moeizame opbouw van Nederland. "Noord-Ierland probeerde Veltman onder druk te zetten en dat lukte. Je kan als Oranje zijnde denken: laat ze maar komen en dan krijgen wij de ruimte. Maar dan moet je het spel goed en slim beheersen. En dat is vooral moeilijk", legde de oud-aanvaller van Oranje uit.

"Van Dijk en De Ligt zijn goede voetballers, maar ze mogen meer snelheid brengen in het spel", ging Van Basten verder. We hebben betere spelers dan pakweg wat er in Manchester City rondloopt. De Ligt, Van Dijk en Frenkie De Jong zijn echte sterren. Dus mogen we er ook wel iets van verwachten."

Maar ook heeft de man die één van de mooiste doelpunten ooit maakte op een EK vooral lovende woorden voor één man: "Normaal had Marten de Roon meegedaan, maar door zijn blessure kwam Davy Pröpper tevoorschijn. Een wereld van verschil met De Roon. Hij is handig, snel en technisch heel goed. Hij heeft ook een goed inzicht. We hebben het er allemaal over dat Frenkie de Jong zo'n geweldige speler is, maar ik vind Pröpper bijna van gelijke soort zoals hij gisteren speelde. Ik vind hem echt goed", besloot Van Basten over de ploegmaat van Trossard bij Brighton.

Dante Bellon

Nederland \\ Noord-Ierland
 
 
Reacties.