Wat staat er nog op het spel op de laatste avond van de EK-kwalificaties? Hoogspanning in Groep E, Duitsland moet winnen van Noord-Ierland

19 november 2019 15:27

Dinsdagavond staan de laatste EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Er staat nog heel wat op het spel voor Duitsland, Nederland, Slowakije, Wales en Hongarije.

Groep C

In Groep C plaatsten Duitsland en Nederland zich na een lange strijd met Noord-Ierland voor het EK van komende zomer. Duitsland heeft momenteel een voorsprong van twee punten op Nederland en moet thuis nog eens afrekenen met de Noord-Ieren. Dat is best belangrijk want de groepswinnaar gaat namelijk als reekshoofd naar het EK en ontloopt tal van sterke tegenstanders zoals Spanje, Italië en onze Rode Duivels. Indien Duitsland niet wint en Nederland wint met minder dan 3 doelpunten verschil van Estland gaat Frankrijk zelfs nog met het laatste reekshoofdticket aan de haal.

Wedstrijden:

Duitsland-Noord Ierland

Nederland-Estland

Stand:

1. Duitsland 18 punten

2. Nederland 16 punten

3. Noord-Ierland 13 punten

4. Wit-Rusland 4 punten

5. Estland 1 punt

Groep E

In Groep E wordt het nagelbijten vanavond. Kroatië is al zeker van de groepswinst en komt vanavond niet meer in actie, maar verder strijden nog 3 van de 4 landen om dat rechtstreekse ticket voor de poulefase van het EK. Nummer twee Hongarije gaat op bezoek bij nummer drie Wales met een voorsprong van nauwelijks een punt. Het land dat deze confrontatie wint is altijd zeker van de tweede plaats. 

Stel dat Hongarije en Wales gelijkspelen dan komt plots nummer vier Slowakije op de proppen. De Slowaken hebben twee punten minder dan Hongarije, maar deden het wel beter in de onderlinge duels. Ze nemen het thuis op tegen Azerbeidzjan en dat is een meer dan haalbare kaart. 

Wedstrijden:

Wales-Hongarije

Slowakije-Azerbeidzjan

Stand:

1. Kroatië 17 punten

2. Hongarije 12 punten

3. Wales 11 punten

4. Slowakije 10 punten

5. Azerbeidzjan 1 punt 

Groep G

Geen belangen meer in Groep G waar Polen en Oostenrijk zeker zijn van hun plek op het EK. Nummer drie Slovenië is sowieso uitgeschakeld en kan zich ook niet meer plaatsen via de Play-Offs van de Nations League. Noord-Macedonië en Israël zitten wel in die Play-Offs en mogen nog dromen.

Wedstrijden: 

Polen-Slovenië

Letland-Oostenrijk

Noord-Macedonië-Israël

Stand: 

1. Polen 22 punten

2. Oostenrijk 19 punten

3. Slovenië 14 punten

4. Noord-Macedonië 11 punten

5. Israël 11 punten

6. Letland 0 punten

Groep I

Ook in Groep I ligt alles vast. België is sowieso groepswinnaar na de knappe zege tegen Rusland in Sint-Petersburg. De Russen gaan mee naar het EK als tweede met een comfortabele voorsprong van 9 punten op Schotland. De Schotten zijn nog niet helemaal uitgeschakeld want ze mogen zich binnenkort nog opmaken voor de Play-Offs van de Nations League.

Wedstrijden: 

San Marino-Rusland

België-Cyprus

Schotland-Kazachstan

Stand:

1. België 27 punten

2. Rusland 21 punten

3. Schotland 12 punten

4. Cyprus 10 punten

5. Kazachstan 10 punten

6. San Marino 0 punten 

Arjen T'Sjoen

Nederland \\ Slovakije \\ Estland \\ Wales \\ Noord-Ierland \\ Azerbeidzjan \\ Hongarije \\ Duitsland
 
 
Reacties.