Ivan De Witte reageert op RSZ-voorstel N-VA: "Zouden beter eerst regering vormen"


Foto: © photonews 19 november 2019 12:46

Het is een hot item in het Belgisch voetbal dezer dagen: de afschaffing van de RSZ-voordelen. N-VA liet in navolging van andere partijen ook weten voorstander te zijn. Al is AA Gent-voorzitter Ivan De Witte daar alles behalve happig om.

N-VA liet weten een standpunt te hebben ingenomen inzake de RSZ-voordelen voor voetballers. Zo wil de partij dat binnenkort elke voetballer die boven de 2.350 euro bruto verdient, het volledige rsz-bedrag afstaat.

"Ik denk dat dit onderwerp beter kan behandeld worden door een bevoegde minister. Eén die er is mét een regering en daar kunnen ze beter eerst werk van maken. Ik vind dat elke partij ons voetbal nu gebruikt om zich populair te maken", vertelde De Witte aan Het Nieuwsblad

Voorts had De Witte nog enkele bedenkingen bij het onderwerp. "Met de huidige situatie lossen we niets op. Je mag ook niet vergeten dat de gemiddelde voetballer maar tot zijn 35e actief is. Ik maak me zorgen omdat alle partijen eensgezind lijken over deze drastische maatregelen. Als we die richting uitgaan, gaan ze achteraf spijt hebben."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.