Opnieuw heuse soap in Spaanse kamp omtrent positie van bondscoach, 'Luis Enrique wordt dinsdag officieel voorgesteld'

19 november 2019 07:50

Er is een nieuwe trainerssoap in de maak bij de Spaanse nationale ploeg. De geruchten dat Luis Enrique straks opnieuw aan de slag gaat als bondscoach klinken steeds luider en daar kan de huidige selectieheer allerminst mee lachen.

Spaans bondscoach Robert Moreno weigerde maandag de pers te woord te staan na de glansrijke 5-0 overwinning tegen Roemenië. Vlak voor en tijdens de wedstrijd doken er immers berichten op dat hij opzij zou worden geschoven om plaats te ruimen voor Luis Enrique.

Laatstgenoemde trad in dienst als bondscoach na het WK in 2018, maar zette een stap opzij om zijn dochtertje bij te staan in haar strijd tegen kanker, die ze inmiddels heeft verloren. De Spaanse bond wil de voormalige trainer van Barcelona nu opnieuw in dienst nemen en zal hem dinsdag wellicht om 12u voorstellen op een persconferentie.

Wat er dan met Moreno -ontslag of assistent worden- zal gebeuren is nog onduidelijk. Het is overigens niet de eerste keer dat Spanje er een heuse soap van maakt omtrent de positie van bondscoach. In 2018, vlak voor het WK, werd Lopetegui opzij geschoven nadat hij aangekondigd werd als de nieuwe trainer van Real Madrid. Enkele dagen voor het toernooi werd Hierro aangeduid als bondscoach.  

Hannes Van Gael

La Liga \\ Roemenië \\ Spanje
 
 
Reacties.