Afschaffing rsz-voordelen krijgt meer en meer steun vanuit politieke hoek: N-VA wil voetballers volle pot laten betalen

19 november 2019 08:20

Na Open VLD, CD&V en SPA wil nu ook N-VA dat topsporters en hun werkgevers meer sociale bijdragen moeten betalen. Tot op heden genoten ze van veel voordelen.

Nu ook N-VA voetballers en hun clubs meer wil laten bijdragen aan de sociale kas zal het straks makkelijker zijn om consensus te bereiken over het thema. Het voorstel van N-VA is het volgende: topsporters die minder dan 2.500 euro bruto verdienen moeten geen rsz afstaan en zij die meer dan 2.500 euro bruto verdienen betalen de volle pot (13% voor de werknemer en 25% voor de werkgever).

"Voor sporters uit kleinere disciplines of voetballers met een eerste jeugdcontract is dit beter dan de huidige situatie", aldus N-VA-parlementslid Wim Van der Donckt bij De Standaard. Clubs zullen ook meer geld moeten afgeven aan de fiscus.

Nu gaat er maar 20% van de belastingen van clubs naar de fiscus en N-VA wil dat optrekken naar 30%. De overige 70% blijft voor de club, maar moet wel besteed worden aan jeugdopleiding. Als er geld overblijft gaat het naar een sportfonds van de gemeenschappen.

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.