Hoe was het in de andere groepen? Vlotte overwinningen voor Duitsland en Nederland, Wales gaat naar het EK

19 november 2019 22:49

De Rode Duivels hebben hun laatste kwalificatiewedstrijd vlot gewonnen met 6-1 tegen Cyprus, maar er stonden ook nog andere wedstrijden op het programma vanavond. Een overzicht:

Groep C

In groep C was het nog spannend, want Nederland kon nog groepswinnaar worden ten koste van Duitsland, maar het is niet gebeurd. Duitsland won haar wedstrijd namelijk makkelijk met 6-1 van Noord-Ierland. De bezoekers kwamen wel op voorsprong, maar Gnabry (3x), Goretzka (2x) en Brandt hebben orde op zaken kunnen zetten. 

Nederland wordt dus tweede in deze groep. Ze wonnen vanavond vlot van Estland met 5-0. Wijnaldum was de grote man met een hattrick. Ook Ake en Boadu konden hun doelpuntje mee pikken. 

Groep E

In groep E was het ook razend spannend. Kroatië was al zeker van kwalificatie, maar de tweede plaats ging nog tussen Hongarijee en Wales. Zelfs Slowakije kon nog met rechtstreekse kwalificatie gaan lopen als de wedstrijd tussen Hongarije en Wales eindigde op een gelijkspel. 

Het is uiteindelijk Wales geworden. Ze wonnen met 2-0 van de Hongaren dankzij twee doelpunten van Ramsey. Slowakije deed wel haar job door met 2-0 te winnen van Azerbeidzjan, maar het was niet genoeg om bij de eerste twee te eindigen. 

Groep G

Polen en Oostenrijk waren al zeker van kwalificatie in groep G. Polen werd vlot groepswinnaar en ook vanavond konden ze winnen van Slovenië. Het werd 3-2. Oostenrijk verloor verrassend van Letland, maar het maakte dus niet meer uit. Ook Israel verloor nog met 1-0 van Noord-Macedonië.

Groep I

In Groep I haalde België dus 30 op 30 en Rusland eindigde tweede met 24 op 30. De Russen wonnen vanavond met 0-5 op het veld van San Marino. Schotland won dan weer met 3-1 van Kazachstan.

Nils Wens

België \\ Polen \\ Slovenië \\ Noord-Macedonië \\ Nederland \\ Slovakije \\ Letland \\ Estland \\ Israël \\ Cyprus \\ Oostenrijk \\ Wales \\ Noord-Ierland \\ Azerbeidzjan \\ Hongarije \\ Duitsland
 
 
Reacties.