De contrasten tussen Tottenham en Mourinho, maar ook één grote gemene deler - en wat nu met de Spurs-Belgen?

20 november 2019 14:35

De reacties bij de fans van Tottenham en de volgers van de Premier League zijn enorm uiteenlopend over de aanstelling van José Mourinho. "Eindelijk iemand die weet hoe je prijzen moet pakken" of "hopelijk hebben de Spurs genoeg plaats om de bus te parkeren". Maar wat kan hij de Spurs bijbrengen?

José 'The Special One' Mourinho en Tottenham Hotspur is geen verwacht combinatie. De Portugees draagt voor sommigen het label van 'anti-voetbal', terwijl de Noord-Londense club juist combinatievoetbal propageert. Mourinho won overal waar hij kwam prijzen en de laatste trofee van de Spurs dateert al van de League Cup in 2008 en voor de laatste landstitel moeten we al terug naar 1961.

Gemene deler

Clubs waar de 'Special One' aan de slag was haalden in het verleden soms ongemeen hard uit op de transfermarkt. Onder zijn regime legde Man United Romelu Lukaku (85M euro) en Paul Pogba (110M) onder contract. Tottenham-voorzitter Levy draait dan weer elke pond vijf keer om voor hij hem uitgeeft.

De honger naar prijzen, die er ondanks het uitstekende werk van Mauricio Pochettino niet kwamen, leidde tot de benoeming van Mourinho. De Portugees maakte zich in het verleden niet populair bij zijn tegenstanders en al zeker niet bij Arsenal. En dat vinden ze bij die andere club in Noord-Londen wel fijn. Hun afkeer tegenover de Gunners is zeker een gemene deler. De eerste 'North London Derby' eind april wordt er alvast een om naar uit te kijken.

Voor de twee Belgen bij Tottenham, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, wordt het een stap in het onbekende. Alderweireld maakte zelfs nog nooit een trainersontslag in het midden van het seizoen mee. Het Belgische duo ligt nog tot aan het einde van dit seizoen onder contract en gaat dan wellicht vertrekken, net zoals Christian Eriksen. Of bregnt de komst van Mourinho hen op andere gedachten?

Pochettino was heel het seizoen zoekende naar een typedefensie en voerde veel wijzigingen door achterin. Het is dus voor beide Belgen zaak om meteen scherp te zijn tijdens de eerste weken onder Mourinho. Voor Vertonghen wordt dat al meteen geen gemakkelijke opdracht, want hij kampt met een hamstringletsel.

Waag een gokje op de eerste wedstrijd van Tottenham onder Mourinho. Als de Spurs zaterdag winnen op het veld van West Ham krijgt u 1,95 keer uw inzet terug.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Tottenham
 
 
Reacties.