Ex-bondscoach Spanje praat voor het eerst na vreemd ontslag: "Mijn geweten is zuiver"

20 november 2019 21:54

Robert Moreno is niet langer bondscoach van Spanje. De voormalige assistent van Luis Enrique moet ophoepelen nu de leermeester zelf terug is. Zijn reactie getuigt van klasse.

Eventjes kaderen: eind juni stopte Luis Enrique als bondscoach van Spanje. De Catalaan koos ervoor om zijn zieke dochtertje bij te staan in haar laatste strijd. De Spaanse voetbalbond beloofde Enrique dat de deur altijd zou open staan. 

Tussendoor nam Robert Morena de taken over. De 42-jarige Catalaan - eerder enkel als assistent aan de slag bij FC Barcelona, AS Roma en Celta de Vigo - kwalificeerde Spanje met een mooie 26 op 30. 

Maar toch had ik gehoopt dat deze situatie nooit was voorgevallen - Robert Moreno

“Na een extreme situatie kreeg ik het leiderschap over deze groep”, vertelt Moreno bij Marca. “Het is gelukt om ons te kwalificeren. Maar toch had ik gehoopt dat deze situatie nooit was voorgevallen.”

Geen rancune

Moreno is dan ook allesbehalve rancuneus. “Mijn geweten is zuiver. Ik ben een man van mijn woord en dat betekent dat ik geen probleem heb om af te treden nu Luis Enrique terug is. Ik hoop dat jullie me beoordelen voor wat ik heb gedaan, niet voor wie ik ben.”

Manuel Gonzalez

Spanje
 
 
Reacties.