België is al zeker van eerste twee EK-tegenstanders: Rusland en Denemarken


Foto: © photonews 20 november 2019 06:40

Met 30 op 30 en als nummer 1 van de wereld trekken de Rode Duivels komende zomer als een van de topfavorieten naar het EK. Rusland en Denemarken zullen al zeker twee tegenstanders zijn.

Hoewel de loting pas op 30 november in Boekarest is, weten de Rode Duivels nu al dat ze op het EK komende zomer zullen spelen tegen Rusland en Denemarken. Dat komt omdat de vier andere reekshoofden (Spanje, Italië, Engeland en Duitsland) als gastland allemaal in één bepaalde groep moeten uitkomen. Elk gastland speelt minstens twee wedstrijd voor eigen publiek. Oekraïne is het laatste reekshoofd, maar mag dan weer niet uitkomen tegen Rusland omwille van de politieke relaties.

België zal het EK openen met een wedstrijd op zaterdag 13 juni en speelt nadien ook nog op 17 of 18 juni en op 22 juni. België speelt op het EK dus in Sint-Petersburg en Kopenhagen. Er komt nadien nog een vierde land bij uit Poule D en die wedstrijd zal ook gespeeld worden in Sint-Petersburg of Kopenhagen. De loting moet dat nog uitwijzen. 

België \\ Denemarken \\ Rusland
 
 
 
Reacties.