Kums apprecieert eerlijkheid van Kompany, maar... "Dat had ik nog nooit meegemaakt"


Foto: © photonews 20 november 2019 22:34

KAA Gent haalde deze zomer Sven Kums terug naar de Ghelamco Arena. De van RSC Anderlecht gehuurde komt nog eens terug op zijn periode in het Astridpark.

Sven Kums is dan wel nog eigendom van RSC Anderlecht, maar een terugkeer naar Brussel lijkt er ook na dit seizoen niet meer te komen. “Vincent Kompany is altijd eerlijk met me geweest”, liet hij al meermaals optekenen. 

“Al had ik het nog nooit meegemaakt dat ik op zo’n manier aan de kant ben geschoven”, voegt Kums er aan toe in Het Laatste Nieuws. “Het was de moeilijkste periode uit mijn carrière.”

De kritiek is veelal dezelfde: Kums vond bij de recordkampioen nooit zijn niveau van bij de Buffalo’s. “Maar ik heb zelf ook altijd gezegd dat ik geen typische zes ben. Ik speelde met Adrien Trebel samen, maar hij is offensiever ingesteld.”

Dat ik bij RSC Anderlecht nooit mijn niveau heb gehaald? Ik heb zelf ook altijd gezegd dat ik geen typische zes ben - Sven Kums

“Daardoor ging ik defensiever voetballen”, besluit Kums. “Ik voetbalde niet meer zoals bij Gent. Ik had destijds Renato Neto naast me. Ik wist dat hij bleef, waardoor ik me kon uitleven.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.