Vraagprijs van honderd miljoen euro? 'Tienersensatie heeft afkoopclausule van dertig miljoen in contract staan'

21 november 2019 12:39

Erling Braut Haaland. België leerde hem kennen toen de negentienjarige spits van Red Bull Salzuburg Racing Genk half september aan flarden trapte met een hattrick. Intussen kent men hem overal.

Ongeveer elke Europese topclub heeft de Noor op het verlanglijstje staan. Vorige week meldde ESPN nog dat Barcelona was afgehaakt omdat Salzburg honderd miljoen euro vroeg. Juventus zou intussen een bod van veertig miljoen euro voorbereiden.

Maar volgens BILD is het nog maar de vraag of dat feestje wel zal doorgaan bij Red Bull. De Duitse krant meldt namelijk dat  Haaland een afkoopclausule van dertig miljoen euro in zijn contract heeft staan.

Als dat klopt en Haaland voor dat bedrag vertrekt, wordt hij maar net de duurste speler uit de clubgeschiedenis. Naby Keïta leverde de Oostenrijkers namelijk 29,75 miljoen op. Voor een interne transfer naar Leipzig, waarna hij voor het dubbele naar Liverpool verkaste weliswaar.

Volgende week woensdag speelt Haaland in principe in de Luminus Arena tegen Racing Genk. Als hij fit geraakt, want de tiener sukkelt met zijn knie.

Johan Walckiers

Champions League \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.