Eddy Snelders blikt vooruit op de terugronde in de Jupiler Pro League: "Op termijn zelfs een team voor Eerste Amateur"


Foto: © photonews 22 november 2019 16:44

Vanavond start in Brugge de terugronde in de Jupiler Pro League. Leider Club Brugge ontvangt in één van de vele West-Vlaamse derby's KV Oostende. Een club waar het momenteel van kwaad naar erger lijkt te gaan. Club Brugge is dan weer niet te stoppen.

“Wie houdt dit Club Brugge van de titel”, vraagt Eddy Snelders zich af. “Het lijkt mij een certitude dat zij de play-offs in gaan op die eerste plaats. Plaatsen twee, drie en vier liggen mijn inziens ook al vast. Die zullen voor Standard, AA Gent en Antwerp zijn. En dan heb je nog een paar ploegen die voor die laatste twee tickets zullen knokken.”

“Dit jaar zal het moeilijk worden voor Racing Genk. Je hebt ook Anderlecht die als ze twee wedstrijden achter elkaar winnen weer die top-6 binnen springen. En KV Mechelen, Charleroi, Zulte Waregem en Moeskroen staan daar ook nog bij. Moeskroen… alles behalve een makkelijke ploeg om tegen te voetballen. KV Mechelen, de revelatie van dit seizoen, wil koste wat kost bij die eerste zes komen. Het gaan spannende weken worden.”

Exit Yves?

“Ook onderin gaat het zo zijn. Ik had niet verwacht dat KV Kortrijk dit parcours zou rijden. Jammer ook voor Yves Vanderhaeghe. Ik denk dat zijn laatste weken bezig zijn in West-Vlaanderen, maar ze zullen zich wel redden.”

Degradatiestrijd

“Erger zie ik de toekomst van KV Oostende in. Grotendeels nog een erfenis van Marc Coucke en dat is jammer voor die club. Als er niet snel verandering komt, zal het zelfs een veredeld team voor 1B of zelfs Eerste Amateur worden”, ziet Snelders de toekomst somber in. “Veel zal afhangen van Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Ik durf er mijn geld niet op te zetten wie degradeert.”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.