Mourinho over Vertonghen en Alderweireld: "Hun toekomst bij de club hangt af van hoe goed ze zich voelen"

22 november 2019 06:39

De komst van José Mourinho bij Tottenham zal het een en ander doen veranderen bij de Noord-Londense club. Kan hij de twee Spurs-Belgen ook overtuigen om hun aflopende contract te verlengen.

De situatie van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld ziet er uit als volgt: hun contract loopt medio 2020 af en er is nog geen concreet voorstel geweest om de spelers langer bij de club te houden. Ze kunnen zich met andere woorden over een dik half jaar gratis bij een andere club aansluiten.

Eerst aan korte termijn denken

Of kan José Mourinho, woensdag aangesteld als de nieuwe manager van de Spurs, hen overtuigen om langer te blijven? Hij ging er kort op in tijdens zijn officiële voorstelling. "Ik ben hier nog maar net, dus ik heb nog geen tijd gehad voor individuele cases", citeerde Het Nieuwsblad de Portugees.

"Ik weet dus nog niet hoe ik hen kan beïnvloeden. Maar of ze nu vertrekken in januari, vertrekken in juni of bijtekenen: alles zal gebaseerd zijn op hoe goed ze zich zullen voelen. Maar dat is dus voor later, laten we eerst op de korte termijn werken", besloot Mourinho, die zijn spelers moet klaarstomen voor de derby tegen West Ham aanstaande zaterdag.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Tottenham \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.