Zware sanctie voor Antwerp na gebruik van rookpotten: 'Maximumboete en voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren'


Foto: © photonews 22 november 2019 19:46

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besloot op vrijdag om Antwerp een maximumboete van 5.000 euro en een voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren op te leggen.

De Great Old krijgt een zware straf omdat een rookpot in de wedstrijd tegen Racing Genk op een vrouwelijke supporter in een rolstoel terechtkwam. Het is ook lang niet de eerste keer dat Antwerp een straf krijgt voor het gebruik van pyromateriaal. Er werd zo'n rookpot op enkele supporters van Racing Genk en op enkele thuissupporters gegooid er kwamen ook twee rookpotten terecht in een zone waar supporters zitten met een fysieke of mentale beperking. Een rolstoelgebruikster liep een brandwonde op aan haar arm.

De voorwaardelijke sanctie zal gelden tot en met 30 november 2020. Als er in die periode opnieuw pyrotechnisch materiaal wordt afgestoken, zal de match achter gesloten deuren tot uitvoering worden gebracht.

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.