Christian Benteke wil koste wat kost mee naar het EK, maar weet zelf ook: "Het is de moeilijkste tijd in mijn carrière nu"

23 november 2019 11:38

Ondanks zijn puike wedstrijd tegen Cyprus in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd vult Christian Benteke zijn tijd bij Crystal Palace vooral op de bank. Wil de Rode Duivel na twee gemiste WK's mee naar het EK, dan moet hij vooral minuten maken. Daar is hij zich ook van bewust.

Christian Benteke wil na een tweede gemiste WK koste wat kost mee naar het volgende EK, maar daarvoor moet hij eerst speelgelegenheid krijgen van Roy Hodgson. "Ik speel in de beste competitie van de wereld en ik wil hier ook spelen. Dan vind ik de moeilijkheid hier ook normaal. Ik moet nu nog een manier vinden om opnieuw in vorm te geraken", vertelt Benteke aan Het Nieuwsblad.

Het is ondertussen al geleden van 21 april dat Benteke in clubverband nog eens kon scoren. "We spelen laag en creëren weinig kansen. Ik speel ook maar vijf of tien minuten, dus daarom moet ik de weinige positieve dingen zeker meenemen. Maar toch stel ik mezelf vaak de vraag: wat heb ik gedaan? Ik mag niet down blijven om het feit dat ik maar vijf minuten heb gespeeld."

The gaffer

Op de vraag of dat niet vermoeiend is, heeft de Rode Duivel een klaar antwoord op. "De coach is de baas. Het is niet altijd makkelijk, maar elke week negentig minuten spelen is niet altijd mogelijk. Onder Hodgson is het systeem dat ik maar drie of vier wedstrijden na elkaar speel. Dat is niet goed voor een spits. Tegen City viel ik heel goed in. Daarom: het positieve onthouden."

Trainen, trainen, trainen

"Maar ik moet ook eerlijk zijn: het is de moeilijkste tijd die ik ooit al gehad heb. Maar met klagen los je niets op, anders deed ik het elke dag. Ik kan niet meer doen dan mezelf elke dag opnieuw te bewijzen", besluit Benteke.

Dante Bellon

Premier League \\ Liverpool FC \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.