Javier Mascherano verlaat China en keert na 15 jaar terug naar Argentinië

23 november 2019 19:31

In januari 2018 besloot de Argentijn Javier Mascherano om het Europese voetbal vaarwel te zeggen en een transfer te maken naar de Chinese Super Lig. Hij keert nu terug naar zijn thuisland.

Mascherano verlaat op z'n 35ste nu ook China opnieuw en gaat terug aan de slag in Argentinië. De centrale verdediger die ook op het middenveld uit de voeten tekent een contract bij Estudiantes. Juan Sebastian Veron, de voorzitter van de club, vloog speciaal naar China om Mascherano te overtuigen.

Mascherano kreeg zijn opleiding bij River Plate en vertrok in 2005 uit Argentinië om aan de slag te gaan bij Corinthians in Brazilië. West Ham United zag dat de Argentijn zich erg snel ontwikkelde en legde 15 miljoen euro neer. De Engelse topclub Liverpool haalde de international snel weg en daar groeide hij uit tot een vaste waarde. In 2010 maakte Mascherano de overstap naar FC Barcelona waar hij zich omschoolde tot centrale verdediger en vijf titels, vijf bekers en twee keer de UEFA Champions League wist te winnen. 

Arjen T'Sjoen

Argentinië
 
 
Reacties.