Overzicht Premier League: Liverpool wint in het slot bij Crystal Palace, Arsenal gaat onderuit

23 november 2019 17:59

Zaterdagnamiddag ging Liverpool op bezoek bij Crystal Palace. De competitieleider had het lang moeilijk, maar pakte in het slot van de wedstrijd toch de volle buit mee.

Jürgen Klopp deed het tegen Crystal Palace zonder Mohamed Salah die net als Divock Origi op de bank zat. Ook Christian Benteke zat tegen zijn ex-ploeg op de bank, Ayew kreeg de voorkeur. Na een flauwe eerste helft kregen we alles te zien in de tweede. Sadio Mané maakte er 0-1 van en The Reds leken lange tijd met de kleinste voorsprong te gaan winnen tot Wilfried Zaha tien minuten voor tijd gelijk maakte. In het slot van de wedstrijd zat het weer eens mee voor Liverpool want Roberto Firmino kon na een rommelige fase de bal in doel duwen. Liverpool behoudt een voorsprong van acht punten op Leicester City.

Nummer twee Leicester City met Youri Tielemans in de basis en Dennis Praet op de bank ging op bezoek bij Brighton & Hove Albion waar Leandro Trossard ook mocht starten. Leicester was bijzonder dominant, maar moest heel lang wachten op het openingsdoelpunt. In minuut 64 trapte Ayoze Pérez de 0-1 tegen de touwen. In het slot van de wedstrijd maakte Jamie Vardy er vanaf de strafschopstip nog 0-2 van.

Arsenal verliest nu ook thuis

Het loopt dit seizoen voor geen meter bij Arsenal. In de UEFA Europa League wint het team van Unai Emery nog wel vlot, maar in de Premier League helemaal niet. The Gunners begonnen met de juiste intenties, maar Danny Ings maakte er op de counter na 8 minuten 0-1 van. Tien minuten later maakte Alexandre Lacazette gelijk, maar nadien viel de motor stil. Southampton profiteerde in de tweede helft. Ward-Prowse miste de strafschop, maar trapte in de rebound wel binnen. Arsenal verliest en kan dit weekend helemaal wegzakken.