Anderlecht laat thuis punten liggen in troosteloze wedstrijd tegen Kortrijk


Foto: © photonews 24 november 2019 19:51

Anderlecht kon een goeie zaak doen in het klassement, maar bleef thuis op een gelijkspel steken tegen een stug KV Kortrijk. De wedstrijd zelf had trouwens heel weinig om het lijf. Een troosteloze brilscore was op zijn plaats als omschrijving.

Wie in zijn luie zetel naar Anderlecht-Kortrijk gekeken heeft, is waarschijnlijk hooguit niet verder geraakt dan het eerste halfuur. Wie daarna nog wakker was, zag dat Van Crombrugge een kopbal van Mboyo uit zijn doel moest ranselen en dat Chadli net naast trapte na een goeie individuele actie.

Saai op slechte grasmat

Spectaculair konden we het dus niet echt noemen. Kortrijk speelde een hoge pressing over het hele veld en paars-wit had moeite om daar door te komen. De opbouw verliep over heel wat stations, wat het ook traag en saai maakte. De diepgang werd er door KVK slim uitgehaald. De West-Vlamingen bleven heel gedisciplineerd in hun organisatie staan.

Chadli probeerde bewonderenswaardig veel, maar hoe makkelijk Roofe ook goals maakt de laatste weken, een présence in de box is hij niet. Saelemaekers was als tien dan weer redelijk ongelukkig in zijn acties. Misschien kan hij het wel op de grasmat verhalen, want hoe die er nu al bijligt... De echt koude en natte maanden moeten nog komen en 't is nu al een modderbedoening.

Even opflakkering

Het krioelde trouwens van de scouts in het Lotto Park, maar wat die allemaal in hun boekje gaan geschreven hebben, vragen we ons ook af. Sambi Lokonga? Marco Kana? Die deden het wel goed. Vercauteren moet tijdens de rust wel wat grinta erin hebben gepompt, want Anderlecht versierde al snel twee-drie goeie kansen. Maar Roofe had zijn dag niet. Hij kreeg de 1-0 op een schoteltje aangeboden door Chadli, maar schoot centraal op Jakubech.

Daarna wist Kortrijk het ritme er zoveel uit te halen dat het weer een gedrocht werd. Anderlecht had balbezit, maar was slordig in de laatste actie. Te weinig creativiteit... Een triestige wedstrijd in het Lotto Park. Anderlecht is nu wel negen wedstrijden op rij ongeslagen, maar thuis tegen Kortrijk - dat 0 op 12 had - mag er meer verwacht worden.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.