Vercauteren zag ook positieve zaken: "We hebben de nul gehouden"


Foto: © photonews 24 november 2019 21:08

Frank Vercauteren krijgt er op sociale media weer van langs. Een deel van de supporters verwijt hem dat hij te defensief speelt, zeker in eigen huis. De T1 van Anderlecht trekt er zich weinig van aan, maar weet ook dat het beter moet dan tegen Kortrijk.

Kortrijk beantwoordde elke poging tot aanvallen van de thuisploeg. "De wedstrijd beantwoordde aan de verwachtingen. Ik wist dat het moeilijk ging worden. We zijn wel blijven geloven in onze kansen, maar we waren niet efficiënt genoeg in de laatste twintig meter."

Maar vijf keer een 0-0 op 16 wedstrijden, dat is toch veel voor Anderlecht. "Waarom het zo moeilijk gaat om te scoren? Tja, soms scoor je met de ogen dicht en andere keren lukt het gewoon niet. Onze laatste actie was meestal niet goed genoeg."

Maar Vercauteren zag ook positieve zaken. En die wilden we wel kennen. "We hebben de nul gehouden. Ik heb de prestatie van sommige jongens wel geapprecieerd. Ze hebben initiatief en verantwoordelijkheid genomen en bijna niks weggegeven. In balbezit hebben we het heel goed gedaan bij momenten."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.