Leekens over Anderlecht en Kompany: "Het was een vergissing"

24 november 2019 12:31

Je zou het bijna vergeten, want er volgden nog een paar tientallen clubs daarna, maar Georges Leekens is ooit nog trainer geweest van Anderlecht. Hij kwam van Cercle over, maar werd al snel ontslagen. Hij blikt terug...

"Het had kunnen lukken, maar het is mislukt. Vandaag zouden ze mij op handen dragen bij Anderlecht: we stonden vierde en speelden de kwartfinale van de UEFA-cup toen ik werd ontslagen en Raymond Goethals mij opvolgde. Constant Vanden Stock heeft mij toen bij zich geroepen en gezegd dat het jammer genoeg te vroeg was. Hij had mij al gewaarschuwd dat ik niet zo aanwezig mocht zijn, meer moest kijken, luisteren en inspelen op wat er gebeurde, maar ik, jong trainersveulen, ik wilde alles meteen anders doen", vertelt hij in De Morgen.

Hij maakte ook van Vincent Kompany de kapitein bij de Rode Duivels. “Als hij mij had gebeld, dan had ik hem gezegd: niet doen, de kans dat het lukt, is miniem. Als je van geluk afhankelijk bent, doe het dan niet. Pas op, ik ben een grote fan van de mens en de voetballer Vincent Kompany, maar die dubbelfunctie was een vergissing."

“Kompany kwam van een andere wereld en van de beste ploeg ter wereld. Dat is Anderlecht niet, en dat weet Frank Vercauteren natuurlijk wel. Dus die heeft gedaan wat elke trainer zou doen: wat hebben we hier lopen en wat kunnen we daarmee op het veld? Afgezien daarvan hoop ik dat Vincent gezond wordt en 2020 haalt. We kunnen hem gebruiken.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.