Overzicht Serie A: Lazio springt naar plek drie, Ranieri loodst Sampdoria uit de degradatiezone


Foto: © photonews 24 november 2019 19:56

Juventus en Inter kwamen zaterdagavond al in actie, maar op zondag stonden er nog heel wat wedstrijden op het programma.

Lazio Roma ging op bezoek bij Sassuolo en moest de drie punten pakken om op de derde plaats te blijven staan. Silvio Proto en Jordan Lukaku zaten op de bank bij de Romeinen. Ciro Immobile maakte er net voorbij het half uur 0-1 van, Francesco Caputo stelde nog voor de rust gelijk. Lazio was beter na de rust, maar leek z'n tanden stuk te bijten op Sassuolo. In de toegevoegde tijd maakte stormram Felipe Caicedo er nog 1-2 van. Lazio blijft de eerste achtervolger van Juventus en Inter. Cagliari kan zondagavond tegen Lecce wel nog langszij komen. 

Stadsgenoot AS Roma boekte een makkelijkere zege tegen Brescia dat Mario Balotelli om disciplinaire redenen uit de selectie liet. Na de pauze maakten Smalling, Mancini en Dzeko een doelpunt. Sampdoria boekte ook een thuisoverwinning. Het team wisselde in het seizoensbegin al van coach en verkeerde nog steeds in degradatiegevaar. In de wedstrijd tegen Udinese wisten Gabbiadini en Ramirez het openingsdoelpunt van Nestorovski uit. Sampdoria -met Claudio Ranieri als coach- klimt naar plek 16 en kan eindelijk terug naar boven kijken. 

Serie A \\ Lazio \\ Udinese \\ AS Roma \\ Brescia \\ Sampdoria \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.