Sheffield blaast Manchester United omver in de eerste helft, maar moet tevreden zijn met een punt na een knotsgekke wedstrijd

24 november 2019 19:22

Sheffield United is momenteel de revelatie van de Premier League. De promovendus stond voor de wedstrijd op plek vijf en laat heel fraai voetbal zien. Manchester United is opnieuw bezig aan een slap seizoen en moest zondagavond eigenlijk winnen.

Ole Gunnar Solskjaer hoopte om de sterke spitsen van Sheffield United te neutraliseren en koos voor drie verdedigers achterin. Ashley Young (geschorst), Luke Shaw, Eric Bailly, Paul Pogba, Diogo Dalot en Axel Tuanzebe moesten de wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. De 37-jarige Phil Jagielka begon bij Sheffield voor het eerst in de basis dit seizoen.

Het was Sheffield dat als een bij gestoken aan de wedstrijd begon. Manchester United mocht hun doelman David De Gea danken die met enkele uitstekende saves de 0-0 op het scorebord hield in het openingskwartier. Meteen erna moest hij zich wel gewonnen geven na klungelig verdedigen van Phil Jones. John Fleck duwde binnen na heel knap werk van de razendsnelle Lys Mousset.

Tien onverwachte en dolle minuten

Manchester United kwam intussen tot geen enkele kans. Rashford en Martial waren compleet onzichtbaar, James deed zijn uiterste best zonder echt gevaarlijk te zijn. Na de rust was daar opnieuw die onvermijdelijke Lys Mousset. De Fransman had wat vrijheid en trapte de bal heerlijk in de hoek. Sheffield leek net na de pauze z'n schaapjes al op het droge te hebben.

Twintig minuten voor tijd draaide het wedstrijdbeeld compleet. Jeugdproduct Brandon Williams maakte de aansluitingstreffer en nog een ander jeugdproduct Mason Greenwood trapte even later zelfs de gelijkmaker binnen. Sheffield kraakte nu en Marcus Rashford maakte er tien minuten na de aansluitingstreffer 2-3 van. Sheffield zocht nog naar een gelijkmaker en vond die ook nog. De ingevallen Oliver McBurnie werkte in de slotminuut de gelijkmaker binnen. Sheffield United staat nu op plek zes en heeft een Europees ticket zowaar nog steeds in het vizier. Manchester United volgt op een punt op plek negen.