Vanderhaeghe weet hoe het er aan toegaat nu bij Anderlecht: "Vercauteren duldt geen verslapping"


Foto: © photonews 24 november 2019 10:07

Anderlecht-KV Kortrijk is weer een duel tussen oude bekenden. KVK-coach Yves Vanderhaeghe werd zelf nog getraind door Frank Vercauteren. Hij weet dus goed aan te duiden wat er veranderd is bij paars-wit.

Vanderhaeghe won eerder thuis met 4-2 tegen Anderlecht. “Ze spelen een stuk realistischer. Niet langer op balbezit op vijf meter van hun doel en aanvallend minder via de flanken. Het gaat directer naar de goal, het gevaar komt nu veel meer centraal, zo scoorden ze de laatste matchen toch het vaakst."

"Jongens als Amuzu en Doku hebben wel kwaliteiten natuurlijk, maar missen rendement en ervaring. Dat is de impact en het realisme van Vercauteren", vertelt hij in De Zondag.

Vercauteren zal er ook een zekere werkethiek in duwen. “Ik onthoud vooral zijn starre concentratie en focus. Ik kan mij wel voorstellen hoe scherp er wordt gewerkt op Anderlecht. Frank is enorm veeleisend, wil van elke speler op elke training de maximumkwaliteit, duldt geen enkele verslapping. Hij kan daarin ook serieus doordrammen, één verkeerde controle of slechte pas en het zit erop. Dat zal het grote verschil zijn.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.