Mignolet voor clash tegen Galatasaray: "Iedereen kijkt uit naar zoveelste 'match van het jaar'"

25 november 2019 12:25

Club Brugge speelt dinsdagavond een cruciale wedstrijd in de Champions League. Ze nemen het in Istanbul op tegen Galatasaray.

Als blauw-zwart wint, is het zeker van plek drie. Ook bij een gelijkspel ziet het er erg goed uit. VTM sprak met Club-doelman Simon Mignolet voor die op het vliegtuig stapte richting Turkije.

“Iedereen kijkt uit naar de zoveelste ‘match van het jaar’”, aldus Mignolet. “Galatasaray heeft erg fanatieke supporters. Het wordt belangrijk voor ons om gewoon onze wedstrijd te spelen zoals we dat ook tegen Real Madrid en PSG deden.”

Van de ‘hel in Istanbul’ heeft Mignolet geen schrik. “We moeten die hel gebruiken om zelf zo goed mogelijk voor de dag te komen. Angst is nooit een goede raadgever.”

Club Brugge kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Galatasaray. Met Falcao, Ryan Babel en Christian Luyindama moeten de Turken echter een paar belangrijke pionnen missen.

“Thuis waren we minstens hun evenknie. Ze missen inderdaad een paar spelers, maar hebben wel het thuisvoordeel. Zij zijn favoriet, maar bij ons iedereen er klaar voor. Iedereen verwacht er heel veel van, maar het had net zo goed kunnen foutlopen in de voorronde. Maar natuurlijk willen we Europees overwinteren.”

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Galatasaray
 
 
Reacties.