Algerijnse verdediger in 2015 nog gedegradeerd met Lierse, nu mee aan de leiding in de Bundesliga

26 november 2019 12:09

Dat het soms snel kan gaan in een voetbalcarrière is een understatement. Daar is Ramy Bensebaini een van de vele bewijzen van. De Algerijn bouwde gestaag aan zijn weg naar de (sub)top en beleeft nu hoogdagen bij Borussia Mönchengladbach.

Ramy Bensebaini (24) zette zijn eerste stapjes als profvoetballer bij AC Paradou in Algerije, zijn vaderland. Door de Noord-Afrikaanse connectie van Lierse (de club was toen in handen van Egyptenaar Maged Samy) werd de verdediger in de zomer van 2014 naar België gehaald. 

De Algerijn speelde een seizoen op uitleenbasis bij de Pallieters, overigens ook het laatste seizoen van de inmiddels ter ziele gegane club op het hoogste niveau. Bensebaini was steevast basisspeler in de Lierse achterhoede, zowel als linksachter als centrale verdediger, maar hij kon de club niet voor de laatste plaats en degradatie behoeden.

Paradou leende hem in 2015 opnieuw uit. De verdediger ging aan de slag en begon als basisspeler aan het seizoen bij Montpellier. In de tweede seizoenshelft verdween hij uit de ploeg, maar intussen had hij zich wel in de kijker gespeeld bij Stade Rennais. Daar was hij drie jaar lang titularis.

Op 14 augustus van dit jaar legde Borussia Mönchengladbach acht miljoen euro voor hem op tafel. Daar heeft hij het niet makkelijk om zich vast in het eerste elftal van de competitieleider te spelen. Voorlopig zit hij aan drie basisplaatsen in de Bundesliga, maar in de Europa League en de DFB Pokal mocht hij wel steeds opdraven.

Enkele maanden na de degradatie met Lierse vierde hij zijn eerste selectie bij de nationale ploeg van Algerije, maar op zijn eerste speelminuten voor de Woestijnvossen was het wachten tot 2017. Ondertussen verzamelde hij al 30 caps en won hij als titularis de Africa Cup van dit jaar.

Hannes Van Gael

Europa League \\ Lierse SK \\ Bor. Mönchengladbach
 
 
Reacties.