Wouter Corstjens op ramkoers met Patro Eisden: "Straks laat Westerlo me transfervrij gaan en wil ik op korte termijn naar 1B met Patro"


Foto: © photonews 26 november 2019 18:04

De reguliere competitie is bijna halfweg in de hoogste amateurklasse. Deinze is autoritair leider en op de derde plaats vinden we Patro Eisden Maasmechelen terug. De Limburgse club verkeert met een 15 op 15 in uitstekende doen en hoopt op korte termijn de overstap naar 1B te maken.

Een deel van het succes is Wouter Corstjens, uitgeleend door Westerlo. Maar terugkeren naar de Kemphanen, dat hoeft voor hem niet meer.

Zo is het toch?

Corstjens: "Inderdaad. Ik heb veel mooie jaren gekend bij Westel, maar mijn toekomst ligt bij het project van Patro. Op het einde van dit seizoen loopt mijn contract af en kan ik definitief de overstap maken (zonder dat Patro een transfersom hoeft te betalen, nvdr.)."

De laatste weken gooien jullie hoge ogen met de club. Het resultaat daarvan, een 15 op 15 en de derde plaats, mag gezien worden. Heb je daar een verklaring voor?

"We zitten in een goede flow, dat is het minste wat je kan zeggen. Er staat een heel stevige organisatie, maar dat is eigenlijk al van in het begin van het seizoen zo. Het verschil is dat we toen minder vlot scoorden. Nu dat wel lukt... tja zo win je matchen natuurlijk."

Die derde plaats, of een plek in de top-4 die recht geeft op de play-offs, was dat de doelstelling vooraf?

"Nee. Een stabiel seizoen draaien in de middenmoot, zonder in de problemen te komen: dat is wat het bestuur vooropstelde. Al heb ik ook begrepen dat men op de korte termijn de overstap naar eerste klasse B wil maken. En daar wil ik graag deel van uitmaken."

Misschien is het ook niet verwonderlijk dat jullie zo hoog genoteerd staan. Er lopen immers heel wat bekende namen rond.

"Klopt. Marvin Ogunjimi (ex-Genk) is nieuw, maar ook jongens als Freddy Mombongo (ex-Antwerp) en Thomas Azevedo (ex-OHL) lopen hier rond. Kortom jongens met de nodige ervaring in 1A en 1B, maar ook een Francesco Karratta die al jaren het mooie weer maakt in de lagere regionen of een paar kerels van 24 à 25 jaar die stilaan op de top van hun kunnen zijn. Het is een mooie mix."

De heenronde is bijna voorbij en jullie spelen aanstaande zaterdag tegen koploper Deinze. Zijn ze dan echt zo veel beter dan de rest?

"De cijfers van Deinze zijn indrukwekkend. Ze scoren vlot, hebben nog een tegendoelpuntje minder dan wij en ze winnen bijna alles. Ze genieten nu ook van de favorietenstatus, al is het seizoen nog lang en krijgen we nog een halvering van de punten. En dat niveauverschil, dat kan ik je na zaterdag pas zeggen (lacht)."

Jullie leggen momenteel beslag op de erg gegeerde derde plek. Wie komt er nog in aanmerking voor de top-4?

"Seraing heeft indruk op me gemaakt en van RWDM verwacht ik ook dat ze nog voor een remonte gaan zorgen. Ook zij hebben heel wat namen met ervaring in het profvoetbal en ik verwacht dat ze zich nog gaan losmaken uit de middenmoot."

Bedankt voor je tijd Wouter en succes tegen de koploper.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Patro Eisden Maasmechelen
 
 
 
Reacties.