🎥 Dit staat er nog allemaal op het spel woensdag in de Champions League, en het is niet mis!

27 november 2019 06:53

De eerste reeks groepen in de Champions League werkten dinsdag hun vijfde wedstrijd van de groepsfase af. Vandaag staan de groepen E tot en met H op het programma en er zijn nog wat spanningen bij.

Groep E

In groep E staat er veel op het spel. Het zal in de eerste plaats vooral uitkijken zijn naar hoe Racing Genk de blamage van in Salzburg aanpakt en of het nu wel voorzien is op de aanvallende capaciteiten van ene Erling Haaland. Genk moet deze wedstrijd winnen wil het nog kans maken op overwintering in de Europa League. 

De andere wedstrijd tussen Liverpool en Napoli zal ook met grote ogen bekeken worden, nu geweten is dat Napoli-voorzitter De Laurentiis zijn spelers hard wil straffen en enkele spilfiguren -waaronder Dries Mertens- de koffers mogen pakken. Liverpool en Napoli staan op een punt van elkaar. 

Stand in groep E

Liverpool - 9

Napoli - 8

Salzburg - 4

KRC Genk - 1

Groep F

Een groep waarin nog niets gespeeld is, buiten dan de waarschijnlijke uitschakeling van Slavia Praag. De Tsjechen ontvangen in eigen huis Inter Milaan, dat door de nederlaag in Dortmund op achtervolgen is aangewezen en zelfs nog Europees kan uigeschakeld worden. 

Zo slecht dat Dortmund het in de Bundesliga doet, zo goed doen ze het in de Champions League. Afgelopen vrijdag konden de mannen van Lucien Favre op het nippertje een punt uit de brand slepen tegen rode lantaarn Paderborn, nadat het met 0-3 achter stond. De Borussen buigden tegen Inter een 0-2 om in een knappe 3-2-overwinning. De heenwedstrijd tussen Barça en Dortmund eindigde op 0-0, al had vooral doelman Ter Stegen daar zijn aandeel in.

Stand in groep F

Barcelona - 8

Dortmund - 7

Inter - 4

Slavia Praag - 2

Groep G

Jason Denayer staat met Lyon voor de lastige verplaatsing naar Zenit Sint-Petersburg. Enkele weken geleden kon de Rode Duivel er wel makkelijk winnen met de nationale ploeg van Rusland, maar in clubverband loopt het niet zo vlot voor de Fransen. Als Lyon de overwinning pakt, dan is het geplaatst.

Benfica moet dan weer winnen in Leipzig om de droom op Europees overwinteren levendig te houden. Voor deze wedstrijd zal veel afhangen van het resultaat in Sint-Petersburg.

Leipzig-Benfica, Zenit-Lyon

Stand in groep G

Leipzig - 9

Lyon - 7

Zenit - 4

Benfica - 3

Groep H

Maar dé groep waarin letterlijk alles nog kan is groep H. Drie ploegen staan aan de leiding met zeven punten, terwijl Lille troosteloos laatste staat. De Fransen pakten hun enige punt tot nu toe tegen Valencia. Wil Lille alsnog naar de Europa League, dan moet het hopen dat Ajax of Chelsea nog twee wedstrijden verliest en zelf twee wedstrijden winnen. 

Voorts heeft elke ploeg het vooralsnog in eigen handen. Wie nu punten laat vallen, lijkt de boot te gaan missen richting de achtste finales. 

Stand in groep H

Ajax - 7

Chelsea - 7

Valencia - 7

Lille - 1

Dante Bellon

Champions League \\ Ajax \\ KRC Genk \\ Liverpool FC \\ Chelsea \\ Lyon \\ Lille OSC \\ Inter Milaan \\ SL Benfica \\ Red Bull Salzburg \\ Borussia Dortmund \\ Valencia CF \\ Barcelona \\ Napoli \\ Zenit St Petersburg \\ Slavia Praag \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.