🎥 Het Mourinho-effect bij Tottenham: de drive, schwung naar voren en drang naar prijzen

27 november 2019 17:51

Waar het dinsdagavond even leek mis te gaan voor Tottenham, daar maakten de Spurs opnieuw indruk door Olympiakos alsnog tegen de muur te duwen. Sinds de komst van Mourinho is de club opnieuw uit op resultaat en heeft hij inmiddels ook al een belofte waargemaakt.

Het begon nochtans slecht voor José Mourinho in zijn eerste thuiswedstrijd. Olympiakos kwam al snel op 0-2 in het Tottenham Hotspur Stadium. Een situatie die ze op de bank, op het veld en op de tribune niet hadden verwacht. Het moment voor Mourinho om na een halfuur al in te grijpen en Eric Dier te vervangen door Christian Eriksen. 

Op zich de minst slechte zet die hij kon doen want Eriksen bracht opnieuw schwung in het team en zorgde uiteindelijk ook nog voor een assist. Dat Eriksen en Mourinho niet de beste vrienden zijn, is al geweten. Toch ontwaakt Eriksen opnieuw.

Bij zijn aanstelling vertelde The Special One de pers dat hij "echte passie" beloofde te brengen met de Spurs. Na twee wedstrijden is dat enkel maar te beamen en laat hij Tottenham opnieuw voetballen. 

Het is een trainer die durft. Eric Dier zomaar na een halfuur naar de kant halen, Eriksen op de bank laten starten, daarna openlijk zijn excuses aanbieden aan Dier. Ook Harry Kane liet na de wedstrijd weten dat er een heuse verandering is onder Mourinho, maar dat het enkel positief is. Al moeten de Spurs vooral hun ballenjongen danken, die Aurier opweg zette naar de gelijkmaker tegen Olympiakos. Mourinho deed dat uitvoerig, in zijn gekende stijl.

Toby Alderweireld tekende afgelopen week een contractverlenging bij Tottenham "dankzij Mourinho". Woensdag kwam het nieuws dat ook Jan Vertonghen zou bijtekenen omwille van dezelfde reden. Het lijkt een effect dat het Mourinho-effect heet. Al is het nog wel vroeg, maar de geparkeerde wedstrijden hebben we nog niet gezien van Tottenham. 

Zaterdag speelt Tottenham zijn eerste competitiewedstrijd in eigen huis onder Mourinho tegen Bournemouth.

Dante Bellon

Champions League \\ Tottenham
 
 
Reacties.