🎥 Kan Racing Genk vanavond komaf maken met opvallende (negatieve) statistiek?

27 november 2019 15:27

Racing Genk staat woensdagavond voor alweer een nieuwe kans in de Champions League. De Belgische kampioen heeft ook een nieuwe kans om een lastige statistiek teniet te doen, maar dan moeten er wel drie punten geraapt worden in de eigen Luminus Arena.

Het lijkt raar, maar het is wel degelijk waar. Racing Genk heeft in de groepsfase van de Champions League nog nooit een wedstrijd kunnen winnen. Nog opvallend: de Limburgers eindigden steeds laatste in hun groep. Ook deze campagne staat Genk laatste.

2002

De eerste keer dat Racing Genk de poules van het kampioenenbal haalde, was in 2002. Dat er toen niet gewonnen werd, is enigszins nog te begrijpen. Genk trof toen een loodzware groep met Real Madrid, AS Roma en AEK Athene. Toch pakten Wesley Sonck en co. vier punten nadat het in eigen huis Los Galacticos op 1-1 hield, twee keer gelijkspeelde tegen AEK en 0-0 speelde in Rome. 

In Madrid verloor Genk zwaar met 6-0, tegen AS Roma moest Genk in het Fenixstadion de duimen leggen voor AS Roma: 0-1.

Wesley Sonck scoorde de enige twee doelpunten van Racing Genk in de Champions League van 2002.

2011

Onder kersvers hoofdcoach Mario Been -die enkele dagen ervoor debuteerde met winste tegen Sint-Truiden- opende Racing Genk de Champions League-campagne van 2011 met een knap gelijkspel tegen Valencia (0-0). Dat seizoen maakte Kevin De Bruyne nog het mooie weer bij de landskampioen. 

De beste wedstrijd speelde Racing Genk tegen Bayer Leverkusen, toen had KRC de beste kansen om een wedstrijd te winnen, maar werd de vroege openingsgoal van Jelle Vossen uitgewist door Eren Derdiyok. Ook tegen Chelsea speelde Genk knap 1-1 gelijk.

Een absoluut dieptepunt kende Racing op het veld van Valencia. Op de voorlaatste speeldag ging Genk 7-0 ten onder in Mestalla. Tot nog toe de zwaartse nederlaag ooit van Genk op het kampioenenbal. In Leverkusen viel de nederlaag nog mee: 2-0, op Chelsea stond de forfaitscore op het bord.

Jelle Vossen scoorde de enige twee doelpunten voor Racing Genk in de campagne.

2019

En ook deze campagne gaat het moeizaam voor Racing Genk. Onder Felice Mazzu pakte Genk nog maar één punt, thuis tegen Napoli werd het 0-0. Liverpool kwam met 1-4 winnen.

Genk opende de groepsfase met een zware 6-2-nederlaag. In Liverpool verloor de kampioen met 2-1, al had het met momenten wel meer verdiend.

Het is dus nog steeds wachten op de eerste overwinning. Wie weet volgt die woensdag tegen Red Bull Salzburg.

Ally Samatta is met twee doelpunten topschutter bij Racing Genk in de Champions League.

Redactie

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.