De boeman, de indrukwekkende cijfers, het fenomeen: Kan Racing Genk Erling Braut Haaland ditmaal wel afstoppen?

27 november 2019 14:52

KRC Genk treft dinsdagavond Red Bull Salzburg en ze zullen vooral één man in het oog moeten houden: Erling Haaland. De Noorse spits van amper 19 jaar kan verbluffende statistieken voorleggen en is een waar fenomeen.

Een introductie heeft Haaland al lang niet meer nodig bij KRC Genk. In de heenmatch lag de Belgische landskampioen bij de rust al tegen het canvas en dat kwam grotendeels door een hattrick van 'Erling de Verschrikkelijke'. Dat maakte van hem de derde jongste maker van een hattrick in de Champions League sinds de hervorming in 1992, na Raul en Rooney. Rodrygo is hem intussen al voorbijgestoken.

Heel Europa was in de ban van de 19-jarige, robuuste spits. Maar daar stopte het niet. Tegen Liverpool trof hij opnieuw raak en in de dubbele confrontatie met Napoli nette hij er nog drie bij. Vier matchen in de Champions League, telkens minstens een goal en zeven stuks in totaal. Daar zou hij maar wat graag zes op een rij van maken. Zijn eerste vier schoten op doel in het Kampioenenbal belandden alle vier in doel. 'Mister Europe' zou een toepasselijke bijnaam zijn, temeer omdat zijn lievelingslied de Champions League hymne is.

De interesse van Europese grootmachten bleef niet lang uit. Arsenal en Manchester United zouden verregaande interesse tonen en er worden nu al bedragen van om en bij de 100M euro geciteerd. Toch ziet het er niet naar uit dat hij deze winter al gaat vertrekken.

Haaland schittert trouwens niet alleen op het Europese toneel. In de Oostenrijkse competitie en beker zit hij na 14 matchen aan 19 goals. Ondertussen is hij Noors international, al is het daar na twee matchen (door blessures kwam hij niet meer in actie) nog wachten op zijn eerste goal.

Een gewaarschuwd man is er twee waard en dat zal bij Genk zeker nodig zijn om Haaland het scoren te beletten. 

Redactie

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.