Jürgen Klinsmann is de nieuwe hoofdcoach van Boyata, Lukebakio en co.


Foto: © photonews 27 november 2019 13:53

Na de hele flauwe resultaten van de voorbije weken besloot Hertha Berlijn om de samenwerking met Ante Covic stop te zetten. Een oude bekende met heel wat ervaring volgt hem op.

Jürgen Klinsmann is namelijk de nieuwe hoofdcoach van Hertha BSC Berlijn. De voetbalclub uit de hoofdstad van Duitsland bevestigde vanmorgen zijn aanstelling. Hij neemt Alexander Nouri (ex-coach van SV Werder Bremen) mee als zijn assistent. Klinsmann en zijn technische staf moeten Hertha weer naar een veilige plaats loodsen in het klassement. Na drie nederlagen op een rij (vorig weekend 4-0 tegen Augsburg) zakte de club naar de 15de plaats. De Belgen Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio spelen bij de club. 

Klinsmann begon zijn trainerscarrière als bondscoach bij de nationale ploeg van Duitsland. Hij volgde toen Rudi Völler op. De ex-spits besloot om na het goede WK in eigen land in 2006 zijn contract niet te verlengen. Klinsi ging nadien aan de slag bij FC Bayern München, hij moest daar in april alweer vertrekken na een conflict met het bestuur. Tot slot was hij ook vijf jaar lang de bondscoach van de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De VS won onder Klinsmann de Gold Cup in 2013 en plaatste zich in 2014 voor het WK in Brazilië. België schakelde de Verenigde Staten toen uit na verlengingen in de 1/8e finales. 

Bundesliga \\ Hertha Berlin
 
 
 
Reacties.