Luis Enrique sneert naar voorganger Moreno: "Ik wil hem niet meer in mijn team"

27 november 2019 13:35

Luis Enrique is opnieuw de bondscoach van de Spaanse nationale ploeg. De ex-coach van onder meer AS Roma en FC Barcelona besloot om zijn carrière eventjes 'on hold' te zetten na het overlijden van zijn dochtertje Xana.

De assistent van Luis Enrique, Robert Moreno, moest de job als bondscoach een tijdje overnemen. Moreno deed het prima want hij won zes van de acht interlands en speelde twee keer gelijk tegen Zweden en Noorwegen. Spanje plaatste zich op die manier als reekshoofd voor het EK van komende zomer.

Luis Enrique wilde enkele weken geleden terugkeren als bondscoach, maar daar had Moreno het zo niet op begrepen. De Spaanse bond schoof hem uiteindelijk aan de kant en haalde Enrique terug. In een persconferentie kwam hij terug op het gebeuren: "Er was heel wat controverse de laatste weken, maar daar is enkel Moreno verantwoordelijk voor. Ik zag hem begin september nog kort eventjes bij mij thuis en daar vertelde hij mij dat hij Spanje wil leiden op het EK. Dat was voor mij geen verrassing. Dat was erg ambitieus van hem, maar alles behalve loyaal."

"In het leven leer je wie je vrienden zijn en wie niet"

Robert Moreno was bij AS Roma, Celta de Vigo en FC Barcelona ook de vaste rechterhand van Luis Enrique. Opmerkelijk dus dat het duo nu zo uit elkaar gaat: "Het was niet fair van Moreno. Professioneel kan ik niets op hem aanmerken, maar in het leven leer je soms op een pijnlijke manier wie je vrienden zijn en wie niet. Ik wil Robert dan ook niet meer in mijn team. Ik sta sterk in mijn schoenen en kijk uit naar het volgende EK en WK."

Arjen T'Sjoen

Spanje
 
 
Reacties.