Kan Racing Genk vanavond eerste zege ooit in Champions League pakken? "Het vertrouwen is aanwezig"

27 november 2019 16:42

Vanavond is het zover. Om 21 uur doet Racing Genk een nieuwe worp naar de allereerste overwinning in de Champions League. De Genkenaars konden nog nooit winnen in de groepsfase, maar daar wil het vanavond ongetwijfeld komaf mee maken.

Het zou een waar volksfeest met zich meebrengen, die eerste overwinning van Racing Genk in de groepsfase van de Champions League. Genk kon nog nooit eerder een wedstrijd winnen op het hoofdtornooi. "We hebben het verschil tussen de Belgische competitie en de Champions League in de heenwedstrijd al aan den lijve ondervonden", zei Joakim Maehle op de persconferentie. 

"Of ik de spelers op hun fouten heb gewezen van die heenwedstrijd? Ja, maar dat blijft binnenskamers", pikte kersvers trainer Hannes Wolf in. Een zo genoemde magic place, dat is waar de coach zijn troepen voorbereidt op de wedstrijden. 

Hannes Wolf debuteert in de Champions League.

Maar het lijkt opnieuw de goede kant op te gaan voor de Limburgers. Ze toonden al veerkracht op het veld van Moeskroen. Een verplaatsing die nooit makkelijk is, maar voor Genk leek het alsof er opnieuw de schwung aanwezig was die er ook onder kampioenencoach Philippe Clement was. Enkel de afwerking... de resem kansen die Genk de nek omwrong, waren niet te tellen.

"De flanken mogen veel meer en de drive naar voren is veel meer aanwezig dan onder de vorige trainer", zei Casper De Norre na de wedstrijd op Moeskroen. De Duitse inbreng was meteen te voelen, want net zoals zijn generatiegenoot Julian Nagelsmann bij Leipzig is dat het enige wat telt: aanvallen tot de laatste minuut. Duitsers.

Vertrouwen

Wolf maakt vanavond zijn Champions League-debuut. Maar het zullen alles behalve de makkelijkste negentig minuten worden uit de nog jonge carrière van de coach, en dat beseft hij ook. "Een ruime zege? Laat ons eerst die eerste overwinning ooit pakken. Maar het vertrouwen is er wel."

Het is trouwens ook de eerste kennismaking met het Genkse publiek. Wat zou er dan mooier zijn dan een overwinning om zich meteen in de harten van het publiek te nestelen? Europees overwinteren, misschien? Maar dan moet er wel meteen gewonnen worden. Twee vliegen in één klap dus voor Racing Genk, maar dan moet het vanavond dus met minstens vier doelpunten verschil winnen of anders hopen dat het twee keer beter doet dan Napoli. 

En dan is er nog het wonderkind Erling Haaland. De Noor scoorde al 26 keer dit seizoen, waarvan drie doelpunten tegen Racing Genk op de openingsspeeldag. Hem afstoppen zal lastig worden, maar het vertrouwen waarover Wolf sprak, moet aanwezig zijn. Er staat trouwens immens veel op het spel. En dan is dat niet enkel die eerste overwinning voor het team op het kampioenenbal.

Redactie

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.