Stijn Stijnen maakt indruk in de hoogste amateurklasse: "Zo'n winnaarsmentaliteit... dat heb ik nog nooit gezien bij een trainer"

27 november 2019 15:56

Het is al even geleden dat we op het hoogste niveau afscheid hebben genomen van doelman Stijn Stijnen. Dezer dagen is de gewezen Brugge- en Beerschotman aan de slag als trainer en hij boekt successen. Patro-verdediger Wouter Corstjens is onder de indruk van zijn coach.

Wouter Corstjens (32) wordt door Westerlo uitgeleend aan Patro Eisden Maasmechelen en wil op het einde van het seizoen transfervrij de overstap maken naar zijn club in de hoogste amateurklasse (lees het volledige interview met Corstjens hier).

Groot motivator

Bij Patro heeft hij een trainer met een uniek profiel. "Ik kan Stijn Stijnen niet vergelijken met een trainer die ik al heb gehad. Elke trainer heeft wel zijn eigen accenten, maar zo’n winnaarsmentaliteit… dat heb ik nog nooit gezien. En dat is besmettelijk voor de groep. Hij is bijzonder veeleisend en een steengoed motivator", steekt Corstjens zijn lof voor Stijnen niet weg.

Ik heb hem liever als trainer dan als doelman van de tegenpartij.

Stijnen zette zijn eerste stapjes als trainer bij Sporting Hasselt en nam vorig jaar het roer over bij Patro Eisden Maasmechelen. Bij beide clubs was/is hij succesvol. "In zijn eerste jaar bij Patro loodste hij de club meteen naar eerste amateur. Sporting Hasselt heeft hij ook naar dit niveau gebracht destijds. Dat en de huidige resultaten (Patro staat derde in 1 Amateur, nvdr.) spreken wel voor zich denk ik."

Speler en trainer kennen elkaar nog van op het hoogste niveau. Stijnen in de goal bij Club Brugge en Corstjens in de verdediging bij Westerlo. "Dan heb ik hem liever als trainer dan als tegenstander. Dat heb ik hem ook al gezegd. Om de een of andere reden toverde hij de gekste reflexen uit zijn mouwen. We dachten vaak dat we iets konden rapen tegen Club Brugge, maar hij stak daar dan vaak mee een stokje voor"

2e amateurliga B \\ Club Brugge \\ Patro Eisden Maasmechelen \\ Sporting Hasselt
 
 
 
Reacties.