Wolf moet Genk allereerste Champions League-zege schenken om zicht te houden op de derde plaats

27 november 2019 11:00

Racing Genk wil zijn thuiscampagne in de Champions League met een positieve noot afsluiten en als het even kan met een zege van minstens vier doelpunten verschil. Dat is wat de Limburgers tegen RB Salzburg nodig hebben om met de beste papieren naar de slotspeeldag te trekken.

De heenmatch tegen Salzburg werd er een partij om snel te vergeten. Genk moest al heel vroeg achtervolgen en het verdict na 90 minuten was bijzonder zwaar: 6-2 voor de Oostenrijkers. Door die uitslag moet Genk met minstens vier goals verschil (4-0, 5-0, 5-1) winnen om de derde plaats over te pakken.

Haland uit de match houden

Nieuwbakken coach Hannes Wolf maakt zijn Europese debuut in de Luminus Arena, nadat hij zaterdag met een 2-2 gelijkspel tegen Moeskroen debuteerde in de Belgische competitie. Na de blamage in de heenmatch volgden er twee prestaties waar Genk zich aan kon optrekken: 0-0 tegen Napoli en de 2-1 nederlaag in Liverpool. Toen had de club niets te verliezen. Vanavond wordt dat wellicht ook de ingesteldheid.

Bij Salzburg is het vooral opletten voor Erling Haland. De Noorse spits die elke ochtend opstaat met de hymne van de Champions League scoorde in de heenmatch een hattrick en zit nu aan zeven goals in vier matchen. De 19-jarige Noor uit de match houden zou al een flinke stap zijn voor Genk.

De selecties van Genk:

Maak kans op 7,5 keer je inzet bij betFIRST als je denkt dat Haland opnieuw een hattrick (of meer goals) zal maken.

Hannes Van Gael

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.