WADA geeft Rusland toestemming om EK te spelen ondanks dopingperikelen, ook duidelijkheid voor de Duivels

27 november 2019 08:41

De loting voor het EK gaat pas door op 30 november, maar toch kennen de Rode Duivels al twee van hun drie tegenstanders: Rusland en Denemarken. Vorige week konden we u melden dat de Russen misschien van het EK gebannen zou worden wegens dopingfraude. Het antidopingagentschap schenkt nu klare wijn.

Vlak na het einde van de voorrondes van het EK werd er druk gespeculeerd over de al dan niet deelname van Rusland aan het hoofdtoernooi. Het land en het nationale dopingagentschap zouden zich systematisch schuldig hebben gemaakt aan dopingfraude en dat ziet het Wereldantidopingagentschap (WADA) niet door de vingers.

WADA wil Rusland weren van de Olympische Spelen en andere mondiale toernooien en daar hoort het EK niet bij. Dat heeft een woordvoerder van WADA bevestigd aan persagentschap AFP.

Duidelijkheid dus voor Rusland, maar ook voor de Rode Duivels. België zit namelijk in dezelfde EK-groep als de Russen en omdat zij een organiserend land zijn moet België twee wedstrijden in Sint-Petersburg afwerken.

Hannes Van Gael

België \\ Rusland
 
 
Reacties.