🎥 Hakim Ziyech verovert de voetbalharten door opmerkelijke actie

28 november 2019 13:03

Woensdagavond heeft Ajax een uitstekende zaak gedaan in de Champions League. De Amsterdammers wonnen bij Lille en staan op een zucht van de kwalificatie. Maar alle aandacht ging slechts naar één man: Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech was woensdag de man van de wedstrijd op het veld van Lille. De Nederlandse Marokkaan maakte al na anderhalve minuut wedstrijd de 0-1 in het voordeel van zijn club. De 0-2 gaf hij op een dienblaadje aan Quincy Promes. Ziyech scoorde zelf nog een tweede keer, maar zag zijn doelmunt afgekeurd.

Maar alle aandacht ging niet enkel naar de knalprestatie van Ziyech op het veld. Twintig minuten voor tijd liep er een jonge supporters het veld op. Daarop legde de scheidsrechter de wedstrijd even stil. De jongeman liep richting zijn favoriete aanvaller, die hem een dikke knuffel gaf en de stewards aanmaande om de jongen voorzichtig naar binnen te begeleiden.

Ajax won uiteindelijk met 0-2 bij Lille, dat al uitgeschakeld was. Door de overwinning, en het gelijkspel tussen Chelsea en Valencia, heeft Ajax aan een gelijkspel tegen Valencia genoeg om als groepswinnaar door te gaan.