Dit is waarom Lukaku zo graag naar Inter wou: tonen dat hij meer kan dan enkel beuken (en de coach ervoor hebben)


Foto: © photonews 28 november 2019 17:35

Het is eigenlijk iets 'ouderwets' wat Antonio Conte bij Inter doet. Maar wie zegt dat wat oud is, ook slecht is? De meeste ploegen spelen niet meer met twee spitsen, maar Romelu Lukaku en Lautaro Martinez zijn een pleidooi om een complementair spitsenduo toch te overwegen.

Acht goals voor Lukaku, acht goals vool Lautaro sinds oktober. De meeste coaches zouden wel tekenen voor zo'n koppel. Ook Antonio Conte, want zonder de blessure van Alexis Sanchez was het er nooit van gekomen. Toen die zich aan de enkel blesseerde moest Conte teruggrijpen naar de Argentijn. Met succes zo blijkt nu.

Want Lukaku en Lautaro begrijpen elkaar wonderwel. Lukaku is eigenlijk de diepe spits, maar kan ook afhaken terwijl de andere diep gaat. En beiden kunnen uitwijken naar de flank om de andere te bedienen. Woensdagavond demonstreerde Lukaku nog eens dat hij zoveel meer in zijn arsenaal heeft dan enkel die doelgerichtheid. 

Zijn pass buitenkant links was gewoon subliem. Afgekeken van maatje De Bruyne? De afwerking van zijn spitsbroeder mocht er trouwens ook wel zijn: in één tijd in het hoekje. Dit is waarom de nationale topschutter aller tijden richting Italië trok: hij wou een coach die hem begreep. Die hem de kans gaf zich nog verder te ontplooien. En die hem nieuwe dingen leerde. Want eigenlijk speelde hij amper in een tweespitsensysteem.

In Engeland werd hij te veel gezien als die gast die in de zestien dodelijk was met zijn grote lichaam en in de ruimte kon gestuurd worden omdat hij snel is. Lukaku wil laten zien dat hij meer kan, dat hij een ploeg kan dragen. Bij Manchester werd hij nooit gezien als de belangrijkste speler, wat voor de immer ambitieuze Lukaku wel een item is.

Conte haalde met plezier zijn bestuur over om 80 miljoen euro voor hem op tafel te leggen. Uit de gesprekken voor de transfer liet de Italiaan ook duidelijk verstaan dat hij zijn team rond hem ging bouwen. De stevige schouders van Lukaku moesten de hoeksteen van het nieuwe Inter worden.

Een uitdaging die de 26-jarige aanvaller nodig had. Geen verbanning meer naar de flank als de coach (Solskjaer en Mourinho) daar zin in had. Volgens hemzelf hebben we de beste Lukaku trouwens nog altijd niet gezien. Dat belooft...

Champions League \\ Inter Milaan \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.