Tommelein over financiële problemen bij Oostende: "Coucke moet zijn verantwoordelijkheid nemen"


Foto: © photonews 29 november 2019 22:26

Zondag staat KV Oostende - Anderlecht op het programma. Anderlecht-voorzitter Marc Coucke keert zo terug naar zijn ex-ploeg.  

KVO heeft het financieel niet onder de markt sinds het vertrek van Coucke. De Kustploeg betaalt nog steeds huur aan de sterke man van Anderlecht én heeft nog 6,2 miljoen euro schulden bij hem.

“In z’n huidige vorm kan KV Oostende niet bestaan”, vertelde burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) aan Het Laatste Nieuws. “Maar ik ben er zeker van dat er op korte termijn mogelijkheden zijn om voort te blijven leven.”

De enige oplossing lijkt dat Coucke het stadion doorverkoopt. Maar de club kan dat niet betalen en de stad zal volgens Tommelein ook niet bijspringen. Het geld moet dus van externe investeerders komen.

“Ik snap dat meneer ­Coucke zijn investering helemaal wil terugverdienen”, aldus Tommelein. “Maar dat is onmogelijk. De toekomst van de club staat op de helling, als gevolg van de manier waarop hij de club heeft achtergelaten. Dan vind ik: hij moet daar dan ook zelf de gevolgen van dragen.”

KVO moet snel op zoek naar een oplossing. Anders dreigt de licentie in gevaar te komen. “Ik vraag aan Marc: drijf het niet zo ver dat de club failliet gaat. In dat verhaal zijn er alleen verliezers. Meneer Coucke, die de erfpacht ­verliest, KV Oostende dat niet meer zal bestaan en de stad die achterblijft met een tribune zonder club."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.