Eric Van Meir: "Genk maatje te klein" en "Knap werk in Gentse bestuurskamer"


Foto: © photonews 29 november 2019 14:28

Geen enkele Belgische overwinning in Europa. Drie gelijke spelen en Racing Genk kreeg in eigen huis een nederlaag aangesmeerd van de Oostenrijkse machine uit Salzburg. Analist Eric Van Meir blikt terug op de Europese week.

Standard (Vitoria uit: 1-1)

Standard kwam in Portugal donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door de stuntzege van Frankfurt bij Arsenal is een Europese overwintering voor de Rouches quasi onmogelijk geworden.

Eric Van Meir: "Ik heb al een lange tijd twijfels bij de wisselvalligheid van Arsenal. Dat ze in eigen huis ten onder gaan tegen Frankfurt, dat veel spelers zag vertrekken, is heel verrassend te noemen. Hierdoor wordt het onmogelijk voor Standard om nog door te stoten, want voor mij zijn ze veel te veel afhankelijk van de andere teams. Heel jammer, want er lagen zeker kansen voor Standard om door te stoten. Ze spelen een degelijke campagne, maar ze zullen op een haar na de kwalificatie mislopen."

AA Gent (Saint-Etienne uit: 0-0)

AA Gent was voor de wedstrijd van donderdag al zo goed als zeker van een Europese lente. Door het gelijkspel in Frankrijk namen de Buffalo's alle twijfels weg. Een mooie prestatie, na de drie voorrondes die moesten overwonnen worden.

Eric Van Meir: "Donderdag was zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar chapeau voor wat ze gepresteerd hebben. Hoewel er met Oleksandria een zwak broertje in de groep zit, hebben ze het toch maar klaargespeeld om vier op zes te halen tegen een ploeg als Wolfsburg."

"AA Gent blijft toch een heel leuke ploeg om naar te kijken. Het mag gezegd worden dat het Gentse bestuur zijn huiswerk schitterend heeft gemaakt. Ze hebben een goede, brede en uitgebalanceerde kern samengesteld waarmee je op drie fonten kan strijden."

Racing Genk (Salzburg thuis: 1-4)

Woensdag had Racing Genk het andermaal niet onder de markt tegen RB Salzburg. De Oostenrijkers, waar Haaland op de bank startte, kwam eenvoudig de klus klaren in Limburg.

Eric Van Meir: "Bij de loting werd Salzburg gezien als de concurrent voor plaats 3. In de heenmatch werd echter al pijnlijk duidelijk dat die Oostenrijkers enorm sterk waren. Voor mij is Salzburg een van de best voetballende ploegen die ik de laatste jaren aan het werk heb gezien, met zoveel talent en zoveel drang vooruit."

"Ik blijf erbij dat het een positieve ervaring is voor de jongens om tegen ploegen van dit kaliber te spelen, maar door de zware nederlagen knaagt het toch aan het vertrouwen. Dat zou misschien toch een beetje voor een wrange nasmaak kunnen zorgen."

Club Brugge (Galatasaray uit: 1-1)

Club had het in Istanboel knap lastig om in zijn spel te komen. Een vroege achterstand deed ze wankelen, al waren ze enkele keren dicht bij de verdiende gelijkmaker. Die kwam er alsnog in blessuretijd via Diatta, waardoor Club zich waarschijnlijk mag opmaken voor de Europa League.

Eric Van Meir: "Ik had Brugge sterker verwacht tegen Galatasaray. Het leek wel of ze begonnen twijfelen na die snelle tegentreffer. Gelukkig maakte Diatta nog gelijk, want stel je voor dat het 1-0 bleef: dan zou wellicht Galatasaray doorstoten met amper een gescoord doelpunt in de campagne. Club Brugge verdient dit veel meer."

"Zonde van die twee rode kaarten. Niet zozeer voor woensdag, want de partij zat er zo goed als op, maar voor de volgende match. Daar laat je je ploeg toch een beetje in de steek. Het zal zeker niet de bedoeling zijn geweest van Mata om die cornervlag doormidden te trappen, maar een prof moet altijd in controle blijven. Zelfs bij een opeenstapeling van emoties na zo'n belangrijk doelpunt. Wees maar gerust dat Philippe (Clement) dit zal aankaarten."

Champions League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Galatasaray \\ Red Bull Salzburg \\ Vitória Guimarães \\ Saint-Etienne
 
 
 
Reacties.